Nokia vs Apple, Apple vs Nokia

Daniel Eran Dilger van Roughlydrafted.com geeft zijn visie op de patentstrijd tussen Nokia en Apple. Waar ie wat mij betreft alvast gelijk in heeft is dat Nokia inderdaad in korte tijd een hopeloze achterstand heeft opgelopen ten opzicht van Apple op het gebied van zogenaamde smartphones.

Afgezien daarvan, ik gebruik zelf sinds 1994 zakelijk Nokia telefoons en heb er vrijwel uitsluitend slechte ervaring mee. De enige uitzondering was de 6310i van een aantal jaar geleden. De rest was gammel, de batterij ging los zitten, het toestel ging spontaan uit en het display wilde nog wel eens kapotgaan.

Wat de patenten van Nokia ook waard mogen zijn in patentzaken, de smartphonemarkt zal voor ze verloren gaan als ze niet snel met iets nieuws, oops, ik bedoel beters komen.

2 thoughts on “Nokia vs Apple, Apple vs Nokia

  1. tot de iphone kwam heb ik de 6310i ook gebruikt. zwaar achterhaald nu…
    daniel heeft interessante visie op de zaken

  2. Ja, de 6310i is nu niet bepaald een ‘smart’ phone. Maar hij werkte wel. In die tijd was de menustructuur nog acceptabel, maar die is inmiddels ook wel achterhaald. Mijn huidige 6230i (valt inmiddels ook bijna uit elkaar) maakt gebruik van min of meer dezelfde menu’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s