De nieuwe BMW 5 Serie

De nieuwe BMW 5 Serie is in aantocht. Afgaande op de eerste plaatjes zal het uiterlijk iets minder controversieel zijn dan dat van het huidige model. Dit model vind je geweldig, of je vind het maar niks. Leden van de laatste categorie hebben vanzelfsprekend ongelijk. Zij missen een belangrijk aspect, te weten de achterlichten die overduidelijk geinspireerd zijn door de ogen van de Terminator, model T800, zeg maar het model uit 1984. Hij kijkt alleen een beetje scheel. Alleen om de achterlichten zou je urenlang achter deze auto aan willen jakkeren over de Duitse autobahn. Ik heb een paar fotootjes bijgevoegd voor de vergelijking.

Helaas heeft BMW in de regel van achterlichten weinig kaas gegeten. Vandaar ook dat ze tijdens de laatste facelift van de 5 Serie de gelijkenis toch weer naar de achtergrond hebben weten te verdringen door de rimpels naast de ogen te versterken. Hierdoor lijken de achterlichten van dit model 5 Serie een toevalstreffer. Doodzonde dat BMW ’t daarvan moet hebben.

De achterlichten van het nieuwe model zijn gedurfd, maar toch fraai, een combinatie die je bij BMW niet vaak tegenkomt. Weer een toevalstreffer, laten we het daarop houden. Let erop hoe fraai de lijnen vanuit de zijkant (ze hebben vast een naam) via de achterkanten doorlopen tot aan de bovenzijde van de nummerplaat. Buitengewoon subtiel.

Ze zeggen wel eens over de 3 Serie dat het net een kleine 5 Serie is. Maar een veel groter compliment voor deze auto is dat het net een grote 3 Serie is.

Voor de details kun je momenteel terecht op de website van BMW.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s