1 September: Apple iPod event

Speculeren over de nieuwe Apple producten is leuk. Iedereen doet ‘t, met meer of minder succes. Tja, en dan wil je meedoen. Je laat je niet afschrikken door de missers van anderen, noch door je eigen eerdere missers.

Wat in ieder geval opvalt is dat, achteraf, de aankondigingen van Apple altijd ‘underwhelming’ zijn. Dat heeft minder met de aankondigingen zelf te maken alswel met de veel te hoog gespannen verwachtingen van analisten en andere ‘kenners’. Voortdurend denkt met dat ieder event door Apple gebruikt gaat worden om zowat de gehele productlijn te verversen, en bovendien nog diverse revolutionaire zaken aan te kondigen.

Als je terugkijkt naar eerdere iPod events valt in ieder geval op dat Apple redelijk bij zijn leest blijft. Het gaat over iPods en direct daaraan gerelateerde zaken.

Mijn voorspellingen:

iPod touch – wordt groter, krijgt een groter display (4″ – 4.5″) met een resolutie van 640×960. Geen retina display dus, want de pixels zijn groter. Daarnaast aan twee kanten cameras, aan de voorkant voor FaceTime, achter voor video (geen foto’s, te concurrerend met de iPhone). Geen geheugenuitbreiding, want dat zou de iPhone op een achterstand zetten. Mogelijk wel een 3G optie, om ‘m ook buiten een wifi-zone te kunnen gebruiken. Zie ’t meer als een entertainment apparaat dan als een muziek++-apparaat.

iPod Nano – krijgt een touchscreen. Wordt daardoor iets kleiner en maakt daarmee de iPod Shuffle overbodig. Verder een videocameraatje (net als in huidige model, mogelijk iets meer pixels), zodat je je makkers kunt filmen en op Facebook zetten. Vereist feitelijk ook dat je apps kunt downloaden. Nu, dat zal dan ook wel.

iPod Shuffle – verdwijnt. Bedient de absolute onderkant van de markt. Niet langer interessant voor Apple, en kwa minimalistisch design hebben ze ’t onderste ondertussen wel uit de kan gehaald.

iPod Classic – verdwijnt, of blijft ongewijzigd nog een tijdje in het pakket (bijvoorbeeld, tot ergens in het voorjaar alsnog een iPod touch met hogere capacteit wordt gelanceerd).

iTunes – kleine wijzigingen om nieuwe producten te ondersteunen. Wordt mogelijk (meer) web-based.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s