iPod Event – De score

Die is niet geweldig. Aan de andere kant, ik heb ze ook wel slechter gezien. Commentaar op eerdere voorspellingen in cursief tussen blokhaken [].

iPod touch – wordt groter, krijgt een groter display (4″ – 4.5″) [onzin dus] met een resolutie van 640×960 [yep, maar die was niet moeilijk]. Geen retina display dus [wel dus, maar dat blijkt uit het voorgaande], want de pixels zijn groter. Daarnaast aan twee kanten cameras [joepie!] , aan de voorkant voor FaceTime, achter voor video (geen foto’s, te concurrerend met de iPhone) [waar en niet waar. Ja, je kunt er foto’s mee maken. Nee, je kunt er geen fatsoenlijke foto’s mee maken]. Geen geheugenuitbreiding, want dat zou de iPhone op een achterstand zetten [klopt]. Mogelijk wel een 3G optie [niet dus], om ‘m ook buiten een wifi-zone te kunnen gebruiken. Zie ‘t meer als een entertainment apparaat dan als een muziek++-apparaat [spot on, dunkt me].

iPod Nano – krijgt een touchscreen [yep!]. Wordt daardoor iets kleiner [yep!] en maakt daarmee de iPod Shuffle overbodig [klopt, maar Apple dacht daar klaarblijkelijk heel anders over]. Verder een videocameraatje (net als in huidige model, mogelijk iets meer pixels) [lariekoek dus], zodat je je makkers kunt filmen en op Facebook zetten. Vereist feitelijk ook dat je apps kunt downloaden. Nu, dat zal dan ook wel [niet dus].

iPod Shuffle – verdwijnt [niet]. Bedient de absolute onderkant van de markt [daar veranderen ze bij Apple niets aan]. Niet langer interessant voor Apple, en kwa minimalistisch design hebben ze ‘t onderste ondertussen wel uit de kan gehaald [feitelijk juist voorspeld. Ze zijn nl. weer terug naar het design van 2 generaties eerder].

iPod Classic – verdwijnt, of blijft ongewijzigd nog een tijdje in het pakket (bijvoorbeeld, tot ergens in het voorjaar alsnog een iPod touch met hogere capacteit wordt gelanceerd) [alternatief 2 van toepassing].

iTunes – kleine wijzigingen om nieuwe producten te ondersteunen. Wordt mogelijk (meer) web-based. [web-based is lariekoek gebleken. De wijzigingen zijn, met uitzondering van Ping inderdaad klein, maar flink opgeblazen door Apple. Versienummerophoging suggereert ook meer dan er feitelijk is].

Score: wat mij betreft toch een 6+. Voldoende, ondanks een aantal missers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s