iPod Event – De score

Die is niet geweldig. Aan de andere kant, ik heb ze ook wel slechter gezien. Commentaar op eerdere voorspellingen in cursief tussen blokhaken [].

iPod touch – wordt groter, krijgt een groter display (4″ – 4.5″) [onzin dus] met een resolutie van 640×960 [yep, maar die was niet moeilijk]. Geen retina display dus [wel dus, maar dat blijkt uit het voorgaande], want de pixels zijn groter. Daarnaast aan twee kanten cameras [joepie!] , aan de voorkant voor FaceTime, achter voor video (geen foto’s, te concurrerend met de iPhone) [waar en niet waar. Ja, je kunt er foto’s mee maken. Nee, je kunt er geen fatsoenlijke foto’s mee maken]. Geen geheugenuitbreiding, want dat zou de iPhone op een achterstand zetten [klopt]. Mogelijk wel een 3G optie [niet dus], om ‘m ook buiten een wifi-zone te kunnen gebruiken. Zie ‘t meer als een entertainment apparaat dan als een muziek++-apparaat [spot on, dunkt me].

iPod Nano – krijgt een touchscreen [yep!]. Wordt daardoor iets kleiner [yep!] en maakt daarmee de iPod Shuffle overbodig [klopt, maar Apple dacht daar klaarblijkelijk heel anders over]. Verder een videocameraatje (net als in huidige model, mogelijk iets meer pixels) [lariekoek dus], zodat je je makkers kunt filmen en op Facebook zetten. Vereist feitelijk ook dat je apps kunt downloaden. Nu, dat zal dan ook wel [niet dus].

iPod Shuffle – verdwijnt [niet]. Bedient de absolute onderkant van de markt [daar veranderen ze bij Apple niets aan]. Niet langer interessant voor Apple, en kwa minimalistisch design hebben ze ‘t onderste ondertussen wel uit de kan gehaald [feitelijk juist voorspeld. Ze zijn nl. weer terug naar het design van 2 generaties eerder].

iPod Classic – verdwijnt, of blijft ongewijzigd nog een tijdje in het pakket (bijvoorbeeld, tot ergens in het voorjaar alsnog een iPod touch met hogere capacteit wordt gelanceerd) [alternatief 2 van toepassing].

iTunes – kleine wijzigingen om nieuwe producten te ondersteunen. Wordt mogelijk (meer) web-based. [web-based is lariekoek gebleken. De wijzigingen zijn, met uitzondering van Ping inderdaad klein, maar flink opgeblazen door Apple. Versienummerophoging suggereert ook meer dan er feitelijk is].

Score: wat mij betreft toch een 6+. Voldoende, ondanks een aantal missers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s