Geen 7″ iPad in zicht

Regelmatig wordt op het internet de wens uitgesproken voor een 7″ iPad. Zelf heb ik ook de behoefte aan een handzamer iets dan de huidige 10″ iPad. Steve Jobs is echter duidelijk geweest, een tablet dat kleiner is dan de door Apple gekozen 10″ (9.7″, om precies te zijn) werkt gewoonweg niet.

Helemaal waar is dat natuurlijk niet. Het werkt wel, maar bij lange na niet zo goed als de iPad. De gebruikerservaring zal niet in de buurt komen bij die van de iPad, maar zal meer lijken op die van een iPod touch (en zelfs daar blijft ie bij achter als je de concurrentie ziet, maar dat heeft niets met het formaat te maken, maar alles met de krakkemikkige software). Wat iedere tabletmaker die probeert te concurreren met de iPad niet doorheeft is dat een 7″ apparaat te klein is voor een iPad-sensatie en te groot om net zo portable te zijn als een telefoon. Tegelijkertijd heeft dezelfde concurrentie gekozen voor telefoons die groter zijn dan de iPhone, bijv. met een 4.3″ scherm in plaats van een 3.5″ scherm zoals bij de iPhone. Ook hier faalt die concurrentie weer met het opleveren van een competitief product, en dat heeft dan weer te maken met dat de resolutie die, ondanks het grotere scherm, lager is dan bij de iPhone en, wederom, de krakkemikkige software (het ligt iets genuanceerder zoals gewoonlijk, bijv. het feit dat een OS als Android geen gebruik maakt van hardwarematige acceleratie, maar we zijn hier niet om genuanceerd te zijn).

Maar stel nu eens dat Apple er voor kiest de iPod touch een maatje groter te laten worden? Ergens tussen de 4.3″ en 5″? Dat het apparaat dan te groot wordt om een handige telefoon te zijn doet er niet toe, want de iPod touch is geen telefoon. Tegelijkertijd zal het grotere scherm, met de hogere resolutie, zorgen voor een net iets betere gebruikerservaring dan bij de huidige iPod touch. Alles net iets groter, en net iets makkelijker om de objecten op het scherm te ‘touchen’. En nog steeds ultra-portable. Heel belangrijk allemaal als je het machientje gebruikt om te gamen.

Mijn voorspelling voor 2011 is dus dat Apple een iPad nano gaat uitbrengen. Ze zullen ‘m echter gewoon iPod touch blijven noemen. Iedereen gelukkig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s